Zaterdag 14 en zondag 15 september was het weer zover; het Startweekend! Nadat alle kinderen waren aangekomen, de nodige luchtbedden waren opgepompt en de kabelbaan was getest opende de dominee om 14.30 uur de middag. Hij gaf een eenvoudige uitleg over het thema  Kom, doe mee!  ‘

Om 15.00 uur konden de  fietsers onder een heerlijke zonnetje beginnen aan  hun rit door onze mooie omgeving. Zij werden halverwege getrakteerd op iets lekkers. 

De kinderen tot 12 jaar gingen deze middag een  vossenjacht doen. Met auto’s gingen zij naar Vlagtwedde waar zij allemaal bijzondere figuren, zoals onder andere een adellijke dame, een wielrenner, een jager en een visser konden vinden. Met de gekregen letters konden zij de zin Samen opbouwen! maken

De oudere jeugd ging het water op met een kano, waarbij zij op zoek moesten naar puzzelstukjes van een foto van de kerk.

De barbecue werd om 17.00 uur aan gezet en iedereen kon hiervan genieten. Elkaar ontmoeten in een andere omgeving en sfeer, even gezellig bijpraten met elkaar. ’s Avonds werd het kampvuur aangestoken. Een aantal jongeren vanaf 8 jaar bleef logeren in de tent in het weiland van de familie Joling en dat was natuurlijk een gezellige boel! En ook best een beetje koud….

De volgende morgen ging iedereen mee naar de kerk voor de mooie startdienst, waarna we met z’n allen in het Kruispunt koffie met heerlijke taart (door aantal gemeenteleden zelf gemaakt) kregen. Vervolgens gingen de jongeren weer terug naar de boerderij om het startweekend af te sluiten en met een vrolijk (en misschien beetje vermoeid) gevoel naar huis te gaan!   Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en gezellig startweekend, mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers! Bedankt hiervoor en fijn dat we op jullie konden rekenen! Ook willen we iedereen bedanken voor de vrije giften die we mochten ontvangen. Daardoor kunnen we dit soort activiteiten voor de jeugd blijven organiseren in de toekomst!  Hopelijk bent u er volgende jaar ook weer bij?

Van de Startweekend groep

Copyright © 2016-2019 Hervormde Gemeente Vlagtwedde. All Rights Reserved.