Terugblik Startweekend

Zaterdag 15 en zondag 16 september was het weer zover; het Startweekend! Nadat alle kinderen om 14.00 uur aangekomen waren, heeft onze dominee de middag geopend met een eenvoudige en beeldende uitleg over het thema  ‘Met hart en ziel’, naar het Bijbelgedeelte Deuteronomium 6, vers 1-9. Vervolgens deden we me alle jongeren het reactiespel “Klaar-voor-de-start”. Om 15.00 uur konden de 25 fietsers beginnen aan  hun avontuur door onze mooie omgeving. Zij werden halverwege getrakteerd op iets lekkers. 

De kinderen tot 12 jaar gingen deze middag een spellencircuit doen. De 4 teams gingen spelletjes doen die te maken hadden met het thema “Met hart en ziel”, zoals blind volleybal spelen met theedoeken en een hartkussen, harten cupcakes versieren en lekker opeten, een kerk van lego bouwen, een hindernisbaan en harten knutselen. Ook waren er 3 grote harten met 3 thema’s (“de 10 geboden”, “liefhebben” en “samen”) waar de kinderen maar ook de volwassenen iets op konden schrijven wat met deze thema’s te maken heeft. De oudere jeugd ging het water op met een kano. Hun route begon in Onstwedde. Zij moesten onderweg goed opletten want er waren langs de waterkant overal spreekwoorden over het “hart” verstopt en ontbrekende woorden waar ze bij een tussenstop de zin “Je zult God vinden als je naar Hem zoekt met je hele hart” van moesten proberen te maken. Het leverde onderweg behoorlijk wat “spreekwoorden-stress” op!

De barbecue werd om 17.00 uur aan gezet en iedereen kon hiervan genieten. Elkaar ontmoeten in een andere omgeving en sfeer, even gezellig bijpraten met elkaar. ’s Avonds werd het kampvuur aangestoken. Een aantal jongeren vanaf 8 jaar bleef logeren in de tent in het weiland van de familie Joling en dat was natuurlijk een gezellige boel! En ook best een beetje koud….

De volgende morgen ging iedereen mee naar de kerk voor de mooie startdienst, waarna we met z’n allen in het Kruispunt koffie met heerlijke taart (door aantal gemeenteleden zelf gemaakt) kregen. Vervolgens gingen de jongeren weer terug naar de boerderij om het startweekend af te sluiten en met een vrolijk (en misschien beetje vermoeid) gevoel naar huis te gaan!

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en gezellig startweekend, mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers! Bedankt hiervoor en fijn dat we op jullie konden rekenen! Ook willen we iedereen bedanken voor de vrije giften die we mochten ontvangen. Daardoor kunnen we dit soort activiteiten voor de jeugd blijven organiseren in de toekomst!  Hopelijk bent u er volgende jaar ook weer bij?

Van de Startweekend groep

Copyright © 2016-2018 Hervormde Gemeente Vlagtwedde. All Rights Reserved.